Tri doktorske stipendije na EUROFARM projektu

Upravo smo oglasili tri stipendije za doktorske studije na EUROFARM projektu koje će finansirati Evropski savet za naučna istraživanja (ERC). Stipendije su namenjene istraživanjima u oblasti arheobotanike, geoarheologije i analize artefakata od okresanog kamena. Studenti-doktoranti će u naredne tri godine raditi na Arheološkom institutu Univerzitetskog Koledža u Londonu (UCL Institute of Archaelogy), u saradnji sa direktorom projekta i specijalistom za zooarheologiju, a takođe će biti angažovani na terenskim i muzejskim istraživanjima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Rok za prijave je 8. april 2013.

Stipendirani rad na projektu započeće 23. septembra 2013. godine. Za stipendije mogu konkurisati studenti koji do tog datuma imaju Master diplomu (ili ekvivalent) iz odgovarajuće oblasti, a koji su državljani Velike Britanije ili zemalja EU. Pored toga, stipendija koja se odnosi na analizu artefakata od okresanog kamena, je takođe otvorena za kvalifikovane kandidate iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, pod istim uslovima kao i za one iz VB/EU.

Kompletna specifikacija, detalji o ispunjavanju uslova i uputstva za pisanje aplikacije za svaku od tri stipendije nalaze se na gore navedenim linkovima. Za dalja pitanja možete se obratiti administratoru postdiplomskih studentskih programa na UCL Institute of Archaeology, Lisi Daniels, ili direktoru projekta, Mark Vander Linden-u.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: